Köszöntjük weblapunkon

KEOP -6-1-0/B/09-2010-0053 Fenntartható élelmiszerlánc projekt átfogó célkitűzése az észak-magyarországi, észak-alföldi és dél-alföldi régiók egyetemi városaiban tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve családjaik körében olyan pozitív irányú fogyasztói szemléletváltozás elérése, amelynek eredményeképpen fogyasztói döntéseik meghozatala során figyelembe veszik a megvásárolt élelmiszer-termékek környezeti költségeit és az élelmiszerlánc fenntarthatóságára gyakorolt hatásait.

 

 

A középtávú célok, az indokolatlan pazarló húsfogyasztás csökkentése érdekében - mennyiség helyett minőség-, az ökoélelmiszerek, a környezetbarát csomagolások népszerűsítése és az élelmiszerlánc rövidítése. HAJRÁHAZAI! Eat local- Think global! A projekt céljait két, egymást erősítő és kiegészítő tevékenységgel kívánjuk elérni egy térségi komplex kampánnyal és a kapcsolódó 10 várost érintő interaktív rendezvénysorozattal, roadshow-al.

 

 

A Roadshow állomásai- egyetemi- főiskolai városok- Gyöngyös- Eger- Miskolc-Debrecen- Nyíregyháza- Kecskemét- Szolnok- Békéscsaba—Szeged. Az egyetemi városok között a ZÖLD BUSZ jár! Kreatív programok sorozatával szeretnénk ismertté és mindannyiunk életébe beépíthetővé tenni a FENNTARTHATÓ ÉLELMISZERLÁNC filozófiát!

 

 

FENNTARTHATÓ ÉLELMISZERLÁNC a mindennapokban

A tudatos fogyasztás, a minőségi termékek iránti elkötelezettség, csak úgy mint a fenntarthatósági szemlélet ma már a legtöbb vásárló számára fontos érték. Egyre többen vannak, akik nem elégednek meg az ilyen-olyan, kétes eredetű ígéretekkel! Ők azok, akik elvárják, hogy a magas minőségi követelmények, az élelmiszerek biztonsága és környezet tudatos gondolkodás a kezdetektől az üzletekig kísérjék kedvenc élelmiszereik útját. Ők azok, akik számára mindennél fontosabb, hogy szeretteik asztalára csak a legjobb minőségű, valóban ellenőrzött, a lehető legkisebb kedvezőtlen környezeti hatással bíró termékek kerülhessenek.

Az előzőek alapján, az Európai Élelmiszerlánc Parlament – Foodlawment - 2010-ben alapította a Hajráhazai,Eat local, Think global, Fenntartható Élelmiszerlánc Termék Díjvédjegyet, melynek létrehozása,a fentiek mellett számos konkrét célt szolgál:

- Kiemeli, és a többi terméktől hangsúlyosan megkülönbözteti azokat a termékeket, amelyek a magas minőségi követelményeknek mellett, az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, és a környezet, valamint a fenntartható élelmiszerlánc elvárásainak is eleget tesznek.

- Tájékoztatja, és egyúttal védi a fogyasztót: a HajráHazai, Eat local,Think global Díj a Fenntartható Élelmiszerlánc Termék Díj, mint kiemelt minőséget, élelmiszerbiztonságot, környezeti és élelmiszerlánc tudatosságot tanúsító, megkülönböztető minősítő jel, tájékoztatást ad a vevőnek a vásárlási döntésnél arról, hogy a termék ellenőrzötten kiváló minőségű, megbízható és a környezet, valamint a fenntartható élelmiszerlánc elvárásainak is eleget tesznek, s ezért a tanúsításban részesült termék gyártója, felelősséget is vállal.

- Ösztönzőleg hat a minőség, a biztonság és a fenntartható élelmiszerlánc környezet tudatos fejlesztésére. A védjegy használata nyújtotta piaci előnyök ösztönzik a gyártókat a tudatos minőség-, biztonság-, fenntartható élelmiszerláncpolitikára, a rendszer folyamatos kontrollálására és fejlesztésére.

- Hozzájárul az általános fenntartható élelmiszerlánc szempontú fogyasztási kultúra fejlesztéséhez. Egy megkülönböztető termékminősítő jellel tudatosan növelhető a vevők igényszintje a termékekek megválasztása, és az élelmiszerlánc fenntarthatóságának érdekében, s ez erősíti a vállalatok követendő fenntartható élelmiszerlánc alapú piaci orientációját és így az ilyen fogyasztó-centrikus vállalati magatartás irányába hat.

 

Szavazások

Az alábbi állítások közül melyik a leginkább jellemző Önre az öko(bio) élelmiszer témakörben?
 

Belépés